Produkter

Underkategorier

  • Lunchboxen Foderautomat

    Vem lunchar din häst i dag?

    Lunchboxen med tidsstyrning nät eller batteridrift.

    Lunchboxen foderautomat för hö, är vår egen uppfinning, med tillverkning sedan 2001.

    Lunchboxen levereras färdigmonterad.

    Lunchboxen levereras komplett med timerutrustning. 

    Lunchboxen har nyckelhål urstansade på baksidan för enkel upphängning, det gör den lätt att flytta mellan olika hagar.

    Lunchboxen tål sträng kyla regn och värme.

    Med lunchboxen, lunchar du din Häst säkert och kostnadseffektivt.

    Montera 2 st. lunchboxar bredvid varandra, kan du enkelt utfodra vid två tillfällen.

    Vänd er med förtroendet till oss.

    Vänligen Kjell Karlsson.

  • Lunchgrinden Foderautomat

    Lunchgrinden höfoderautomat. Nät-Batteridrift eller mekanisk timer utan behov av ström. Lunchgrinden är enkel att montera. Med lunchgrinden lunchar du din Häst säkert och kostnadseffektivt. Gör en fålla i hagen, med en öppning. Montera lunchgrinden i öppningen, så har du en enkel Lunchutfodring för flera hästar.

    Vänligen Kjell Karlsson.

    Vänd er med förtroendet till oss.

  • Stallutrustning och...
  • Klippmaskin häst

    DeLaval klippmaskin av proffs kvalitet med garanti och service.

    Vi har sålt DeLaval klippmaskiner sedan 2001.

    Klippmaskinservice och reparation av Klippmaskiner.

    Lyckliga Fåret Skärsliperi 
    Prästavägen 254 
    263 91 HÖGANÄS 
    Telefon: 042-722 83 
    E-post: info@lyckliga.nu 
  • Elstängselaggregat

    Grunderna för Djurstängsel

    Du vet att elstängsel håller dina djur säkra vare sig det är tillfälliga eller permanenta stängsel. Du kan din gård och känner dina djur – de du vill skydda. Denna guide ger dig den information du behöver om de bästa stängselprodukterna efter dina behov. 

    God ledningsförmåga och jordning

    Två överväganden att ta hänsyn till för ett säkert och effektivt elstängsel: välj tråd med god ledningsförmåga och kontrollera alltid jordningen.

    Strömmen i en elstängselkrets måste gå genom tre delar för att man ska få en sluten krets. Dessa delar är tråden, djuret och jorden.

    Enkelt kan man beskriva det på följande sätt

    Från aggregatet går strömmen ut i tråden. Tråden får kontakt med djuret som leder strömmen vidare ned i marken. Strömmen i marken går tillbaka till aggregatet genom jordspettet. Kretsen är sluten. Motståndet (R) i tråd, jordning och djur/undervegetation visas i bilden. Aggregatet registrerar summan av motstånden och anpassar driften därefter. Spänningen från aggregatet fördelas över de tre motstånden, beroende på deras storlek.

    Om motståndet i tråden är stort, leder detta till ett stort spänningsfall. Vid aggregatet kan spänningen vara 5000 V men en bit ut på tråden är spänningen bara 2500 V. Om tråd med god ledningsförmåga (lågt motstånd) används blir spänningen vid aggregatet och ute på tråden nästan lika, dvs. 5000 V resp. 4800 V. Detta beroende på att motståndet i tråden är så litet. 

    Motståndet hos djur/undervegetation

    Kan variera från mycket stort (ingen undervegetation, inga djur) till mycket litet (mycket undervegetation, djur som vidrör stängslet). Detta är svårt/omöjligt att veta i förväg. Det viktiga är att man ger aggregatet möjlighet att känna av vad som händer på tråden. Detta gör man genom att se till att djur/gräs är den faktor som orsakar störst motstånd i stängselsystemet. Summan av motståndet i tråd och jord måste var så liten som möjligt för att detta ska klaras.

    Motståndet i jord

    Ska därmed också vara litet. Detta uppnår man genom att ha många jordspett med stor och bra kontaktyta med jorden. Det enda sättet att veta om motståndet är stort eller litet i jordningen är att mäta med en Digital voltmeter (DVM). Om motståndet är stort får man ett stort spänningsfall över jordspettet, dvs DMV'n visar stort utslag >0,3 kV. Är motståndet litet visar DVM'n lite. De viktigaste förutsättningarna för ett fungerande elstängsel är att hålla motståndet i tråd och jord så litet som möjligt. Då kommer alltid motståndet från djur och undervegetation att vara störst. Aggregatet kommer därmed att känna av förändringar i belastningen pga mer undervegetation, ändra sin driftspunkt och hålla spänningen uppe.

    Aggregat med styrka och kvalitet

    DeLaval elstängselaggregat ligger i frontlinjen på marknaden och följar EU-reglerna. Aggregatens höljen är tillverkade av kraftig polykarbonat (PC) för bästa skydd.

    5 joules regeln EN norm 60335-2-76/AD gäller från och med 2011-09-01

    Regeln begränsar standardaggregat upp till 5 Joule i utgående energi. Aggregat över 5 Joule i utgående energi tillåts endast vid “Intelligenta” aggregat med fördröjning. Intelligenta aggregatet har en fördröjningstid innan den ökar energin, medan den samtidigt kontrollerar stängselsituationen. Intelligenta” aggregat med fördröjning är tillåtna att överskrida 5 Joules utgående energi upp till max 15 Joule. Intelligenta” aggregat med fördröjning måste ha följande symbol på huset:

    Elstängselaggregat

    Det första man måste bestämma är om man ska ha ett batteridrivet eller ett nätdrivet aggregat. Om det är möjligt bör man använda ett nätdrivet aggregat som har lägre driftskostnader.

    Det man huvudsakligen går efter när man väljer aggregat är hur högt över marken den nedersta tråden ska sitta och hur långt stängslet är. Till får väljer man därför ett kraftigt aggregat, på grund av att den nedersta tråden inte sitter mer än ca 30 cm över marken. Till hästar räcker det med relativt svaga aggregat, därför att den nedersta tråden sällan sitter lägre än 60 cm. Av samma anledning väljer man de kraftigaste aggregaten till permanenta elstängsel. Dom är ofta mycket långa, med mycket undervegetation.

    Ju kraftigare aggregat man har, desto större säkerhetsmariginal har man också för oförutsedda händelser, som att en gren eller liknande kommer emot stängslet eller att djur som inte är vana vid elstängsel kommer i kontakt med det.

    Elstängselaggregat repratör och service

    RiBIT AB
    Karlsbersvägen 10
    462 60 Vänersborg
    0734-25 55 04
    info@ribit.se
    www.ribit.se

  • Stängsel

    Stängselprodukter från Willab AB

  • Vindnät Zill
    Vindnät skyddar mot drag, snö, regn, värme och till viss del även kyla, men bevarar ljusinsläpp och den naturliga ventilationen. Nätet är tillverkat av högkvalitativ, vävd polyester kombinerat med flexibel PVC som ger ett nät som tål höga påfrestningar. Tester visar att nätet stoppar upp till 86 % av vinden. Flexibiliteten ger även vindnätet många användningsområden.

    Maskstorlek: 1x1mm
    Vikt: 250g/m² 
    Tjocklek: 0,34mm
     

    Ventilation utan drag 

    • Skyddar mot vind, regn och snö 
    • Bra ventilation 
    • Ger en ljus och luftig miljö 
    • Friskare och stressfria djur 
    • Finns i grönt, rött, svart och vitt utförande 
    • Kan fås med olika infästningar
     

    VI KAN ERBJUDA FLEXIBLA MONTERINGSLÖSNINGAR 

    Vindnäten ligger som standard i rullar om 100 m, men kapas i önskade längder efter kundens önskemål. Montering av näten kan ske på olika sätt. Vi kan tillhandahålla olika varianter på infästningar. 
     

    Fast montering 

    Montering av standardnät kan klämmas fast mellan träreglar eller plattjärn. Mellan klämlisten och regeln monteras med fördel en gummilist för att få en tryckpunkt på nätet. 
     

    Montering med Hold On sträckare 

    Vi har två typer av sträckare för montering av vindnät. En fördel med att montera vindnät med sträckare är att de elastiska linorna tar upp mycket av vinden och nätet förblir sträckt. 
    Sträckaren Hold On är en tvådelad klämma som monteras direkt på standardnätet och kläms hårdare ju mer man drar i den. Kompletteras med en elastisk sträckare med krok. 
     

    Öljettering 

    Med öljetter i en förstärkt kant på nätet kan man använda det som draperi ihop med skena och hängrullar. Kan även användas ihop med stroppar eller wire. 
     

    Låsning av skjutbart vindnät 

    Vi har tagit fram en enkel lösning för att använda vindnät som alternativ till skjutport. Vindnätet öljetteras enligt ovan och hängs upp i Hendersons skena och rullar. I bakkant monteras nätet med sträckare och i framkant fixeras nätet med Willabs rörstängning. 
  • PVC-Strip zill

    PLASTRIDÅ

    En plastridå är ett effektivt sätt att stoppa drag, stänga ute kylan på vintern och insekter på sommaren - samtidigt som djur, människor eller maskiner kan röra sig in och ut på ett smidigt sätt.
     

    ANVÄNDNINGSOMRÅDEN:

    • Ladugårdsöppningar
    • Lösdriftstall
    • Öppna stall
    • Industri; damm, spray, skydd för maskiner och utrustning
    • Delar av hallar och andra ytor sätt.

Aktiva filter